Vorig jaar zaten er nog weleens PSV'ers op de bank die daar genoegen mee namen
Zoet ziet betere mentaliteit bij huidige PSV-selectie

"Vorig jaar zaten er nog weleens PSV'ers op de bank die daar genoegen mee namen"

21-12-2014 12:42

Jeroen Zoet kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste seizoenshelft van PSV. De Eindhovenaren sloten het kalenderjaar zaterdagavond af met een 5-0 overwinning op Go Ahead Eagles en zijn daardoor winterkampioen.

"We zijn een heel hecht team nu. Dat zag je tegen Go Ahead Eagles ook terug bij de invallers", doelt Zoet in gesprek met NUsport op de doelpunten van Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon. De sluitpost ziet in vergelijking met vorig seizoen een veel stabieler PSV. "Vorig jaar zaten er nog weleens spelers op de bank die daar genoegen mee namen en niet de gretigheid hadden om dan maar als invaller het verschil te maken. Die gretigheid is er nu wel."

Ook Jeffrey Bruma is vol lof over de huidige selectie van trainer Phillip Cocu. "Na de wedstrijden tegen FC Twente, Feyenoord ging het al over Vitesse, de eerste lastige wedstrijd na de winterstop. Dat is een goed teken. Iedereen wil deze vorm doortrekken naar januari." Zoet sluit zich daarbij aan. "Iedereen in de spelersgroep beseft ook waar we het voor doen en waar wij als PSV toe in staat zijn. PSV staat nu op de plek waar het hoort."