LIVE-discussie: sluit FC Twente seizoenshelft af met een zege?
Ajax met verwachte elf tegen promovendus

LIVE-discussie: sluit FC Twente seizoenshelft af met een zege?

21-12-2014 16:02
39

FC Twente begint zondag met Robbert Schilder aan de laatste wedstrijd van dit jaar, tegen Willem II. Trainer Alfred Schreuder geeft Schilder als linksback de voorkeur boven Dico Koppers, die woensdag in de gewonnen bekerwedstrijd tegen De Graafschap (2-4) nog een basisplaats had.

Verder kiest Schreuder voor dezelfde spelers als op De Vijverberg. Dat betekent dat de jonge Bilal Ould-Chikh weer voorin staat, samen met Jesús Corona en Youness Mokhtar. Orlando Engelaar krijgt op het middenveld opnieuw de voorkeur boven Kyle Ebecilio, die om disciplinaire redenen uit de selectie is gezet.

De opstellingen
FC Twente: Stevens; Martina, Bjelland, Lachman, Schilder; Engelaar, Ziyech, Mokotjo; Corona, Mokhtar, Ould-Chikh.

Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; Haemhouts, S. Wuytens, Messaoud; Andrade, Armenteros, Sahar.

Ajax sluit de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd bij Excelsior. De Kralingers presteren dit seizoen verrassend goed en wonnen op het eigen kunstgras eerder al van onder meer FC Twente.

Ajax-trainer Frank de Boer begint zonder Nick Viergever. In tegenstelling tot het dramatisch verloren bekerduel met Vitesse (0-4) beginnen de Amsterdammers met Jasper Cillessen, Niklas Moisander, Lucas Andersen en Lasse Schöne weer in de basis. Het duel op Woudestein begint zondagmiddag om 14:30 uur.

De opstellingen:
Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Kruijs, Stans, Auassar; Van Weert, Gouriye.

Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald, Klaassen, Serero, Andersen, Schöne, Milik, Kishna.

Ook NAC Breda en Feyenoord trappen om 14:30 uur af. Beide ploegen beginnen met een kater aan het duel in het Rat Verlegh Stadion. De Rotterdammers starten in exact dezelfde formatie als in het verloren competitieduel met PSV (4-3).

De opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Amieux, Van der Weg, Ssewankambo, Swerts; De Kamps, Matic, Sarpong, Falkenburg; Tighadouini, Perica.

Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Wilkshire, Kazim, Boëtius.