Zure blik voor Dijkhuizen: Had ook echt niet het idee dat Ajax ging scoren
Kralingers mogen ondanks nederlaag tevreden zijn

Zure blik voor Dijkhuizen: "Had ook echt niet het idee dat Ajax ging scoren"

21-12-2014 17:11
1

Ruim tachtig minuten maakte Excelsior minimaal aanspraak op een gelijkspel, maar twee invallers bezorgden titelkandidaat Ajax alsnog een 0-2 overwinning. Trainer Marinus Dijkhuizen was na afloop dan ook zeer teleurgesteld.

"Het spel en de organisatie van mijn ploeg waren prima", constateerde Dijkhuizen in gesprek met de NOS. "We hebben de nodige kansen gecreëerd, op basis daarvan hadden we moeten winnen. Dat doen we niet, dus dat is onze eigen fout. We hebben eigenlijk alleen vergeten Ajax de nekslag toe te dienen. Vooral die kans van Jeff Stans had erin gemoeten."

"Ajax creëerde eigenlijk niks", vervolgde de oefenmeester van de Kralingers. "Alleen dat geweldige schot van Ricardo van Rhijn vanaf dertig meter tegen de lat en een kopbal uit een corner, verder konden ze niks creëren. Ik had ook echt niet het idee dat Ajax ging scoren en had dus zeker op een puntje gerekend. Helaas is dat niet gelukt."

Hoewel Excelsior een nederlaag incasseerde, wilde Dijkhuizen niet spreken van een grote tegenslag. Immers: zijn ploeg staat als promovendus keurig op de dertiende plaats. "Dit geeft wel moraal om ons na de winterstop veilig te spelen. We zijn een half jaar onderweg en hebben goed gevoetbald. Met zeventien punten mogen we best tevreden zijn."