Van der Hoorn weigert rol in de schijnwerpers: Ik vond het een beetje onzin
Ajacied vindt alle aandacht na openingstreffer overdreven

Van der Hoorn weigert rol in de schijnwerpers: "Ik vond het een beetje onzin"

21-12-2014 17:16
13

Mike van der Hoorn kreeg de afgelopen anderhalf jaar veel kritische geluiden te verwerken. Uitgerekend de 22-jarige verdediger vervulde zondagmiddag evenwel een sleutelrol door Ajax op voorsprong te brengen bij Excelsior (0-2).

Van der Hoorn zorgde als invaller voor de bevrijdende openingstreffer. Na afloop werd hij door medespelers naar het gastenvak gedirigeerd, waar de supporters luidkeels zijn naam ten gehore brachten. De als breekijzer ingezette verdediger 'weigerde' aanvankelijk om een prominente rol op zich te nemen.

Pas na kortstondig tegensputteren besloot de oud-speler van FC Utrecht om zijn medespelers en de supporters hun zin te geven. "Ik vond het een beetje onzin", vertelde Van der Hoorn, geciteerd door De Telegraaf. "Het hele team heeft hier aan meegeholpen. ik sta er toevallig om de bal erin te schieten."

Van der Hoorn noemde deze late zege 'zo lekker'. "Ik heb het niet makkelijk gehad bij Ajax. Niet de leiding of mijn medespelers maar de buitenwacht is vaak erg kritisch geweest. Gelukkig ben ik nu eens belangrijk. Hier kan ik na de winterstop mee verder. Ik wil er gewoon alles voor doen om bij Ajax te slagen.''