Tevreden Rutten: Met die combinatie kan je in de toekomst echt iets winnen
Rotterdammers danken spits Kazim-Richards

Tevreden Rutten: "Met die combinatie kan je in de toekomst echt iets winnen"

21-12-2014 17:26

Fred Rutten gaat met een tevreden gevoel de winterstop in. Feyenoord speelde zondag uit bij NAC Breda geen sterke uitwedstrijd, maar een doelpunt van Colin Kazim-Richards zorgde niettemin voor een 0-1 overwinning.

"Drie punten is een 10, hè", vertelde Rutten met een lichte grijns aan FOX Sports. "Volgens mij gaat voetbal om het winnen, zeker bij een club als Feyenoord. Qua uitvoering kon het beter. Dit was niet een van onze beste wedstrijden. Maar in dit soort duels gaat het om de drie punten en dan is het oké."

NAC maakte het Feyenoord zeker in fases uitermate lastig. Toch bleef de Rotterdamse ploeg overeind. "Er zit een geweldige mentaliteit in dit Feyenoord. We kunnen heel goed voetballen, maar ook heel goed vechten. Met die combinatie kan je in de toekomst echt iets winnen", aldus de trainer.

Rutten was vanzelfsprekend zeer content met de man van het enige doelpunt. "Ik heb gezien dat hij ons kan helpen. Hij is balvast. Wij zijn met hem aan de slag gegaan en je ziet de ontwikkeling. Het is mooi dat hij nu de matchwinner is. Maar het gaat om het team, daar is hij een onderdeel van."