Tiental FC Twente weet achterstand in blessuretijd om te buigen naar zege
Tukkers verliezen in eigen huis van Tilburgers

21-12-2014 18:36
7

Dankzij een wonderbaarlijke ontsnapping tegen Willem II gaat FC Twente toch met een positief gevoel de winterstop in. De ploeg van trainer Alfred Schreuder stond zondag na de reguliere speeltijd met 2-1 achter, maar pakte met tien man alsnog de winst door treffers van Andreas Bjelland en invaller Torgeir Börven in blessuretijd (3-2). Daardoor is Twente halverwege het seizoen de nummer vijf van de ranglijst, op vijftien punten achterstand van koploper PSV.

Schreuder borduurde tegen Willem II voort op het succesvolle experiment van woensdag in de beker bij De Graafschap. Met Youness Mokhtar en Bilal Ould-Chikh op de vleugels en Jesús Corona als 'valse' spits koos de trainer van Twente voor veel beweging en variatie voorin. Het begin van de Tukkers was veelbelovend, want al na twaalf minuten stond de thuisclub op voorsprong.

Mokhtar werd strak aangespeeld door Kamohelo Mokotjo, draaide weg bij Jordens Peters en schoot de bal in de verre hoek langs doelman Kostas Lamprou (1-0). Het leek de opmaat richting een soepele overwinning voor de ploeg van Schreuder, maar daarvoor ontbrak de overtuiging in het spel. In plaats van door te drukken, liet Twente de 'Tricolores' terugkomen in de wedstrijd. Na een half uur was Ali Messaoud het eindstation van een vloeiende Tilburgse aanval. De schaduwspits maakte het af met een geplaatst schot over doelman Sonny Stevens vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-1.

Het publiek in de Grolsch Veste schreeuwde FC Twente naar voren, maar veel aanvallen strandden al in een vroeg stadium. Mokhtar kreeg twee grote kansen om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten, maar de vleugelspits schoof de bal eerst naast het lege doel en wachtte daarna te lang met schieten. Na 72 minuten werd Twente gestraft voor het tegenvallende en slappe spel, toen Robbie Haemhouts de bezoekers op 1-2 zette.

Toen invaller Renato Tapia bij Twente ook nog rood kreeg, leek de thuisclub met een enorme kater de winterstop in te gaan. Bjelland en Börven zorgden echter toch nog voor feest in Enschede. (ANP)