Nederlandse spits scoort opnieuw en levert bijdrage aan zege 'Les Verts'
Franse ploeg blijft aansluiting houden

21-12-2014 19:00

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn club AS Saint-Etienne zondag aan een overwinning op Évian Thonon Gaillard geholpen. De Nederlandse spits maakte na twintig minuten het tweede doelpunt in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd.

Max Gradel had de groen-witte formatie al in de eerste minuut op voorsprong gezet alvorens Van Wolfswinkel, die een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald door zijn trainer, zijn bijdrage leverde aan de Franse werkgever. Romain Hamouma maakte halverwege de tweede helft de derde en laatste treffer.

Saint-Etienne blijft door deze eenvoudige overwinning overwinning vierde, op doelsaldo achter Olympique Lyon. Evian zakt naar de achttiende plek en is daarmee op de degradatieplaatsen beland.

De opponent van Van Wolfswinkel heeft nog wel een inhaalduel uit tegen Lille OSC tegoed. Die wedstrijd kon in november niet doorgaan vanwege de Davis Cup in het Noord-Franse stadion en wordt ingehaald op 7 januari.