De Boer: Hij werd toegejuicht door onze fans, dat heb ik niet vaak gehoord
"Hij heeft grote stappen gemaakt"

De Boer: "Hij werd toegejuicht door onze fans, dat heb ik niet vaak gehoord"

21-12-2014 20:02
1

In de hoop een beslissing te forceren bracht Frank de Boer in de slotfase van het duel met Excelsior Mike van der Hoorn in. De stormram van Ajax betaalde het vertrouwen terug met een doelpunt.

Van der Hoorn opende tien minuten voor tijd de score op Woudestein, waar Ajax grote moeite had een bres te slaan in de defensie van de thuisclub. "Daarom ben ik va banque gaan spelen: met drie verdedigers, drie middenvelders en vier aanvallers", aldus de Ajax-trainer, die Van der Hoorn en ook Richairo Zivkovic inbracht om een goal te forceren.

Beide Ajacieden scoorden, maar vooral Van der Hoorn mocht op complimenten van De Boer rekenen. "Fantastisch dat Mike scoort. Ik vind dit vooral voor Mike zelf leuk. Hij heeft niet de makkelijkste periode in zijn carrière. Hij werd na afloop toegejuicht door onze supporters. Dat heb ik niet vaak gehoord. Mike heeft het het afgelopen half jaar ook goed opgepakt. Hij heeft grote stappen gemaakt."

De 22-jarige Van der Hoorn kwam anderhalf jaar geleden over van FC Utrecht, maar heeft zijn prijskaartje van ruim drie miljoen euro nog altijd niet kunnen rechtvaardigen. In het competitieduel met Excelsior (0-2) zette de verdediger in ieder geval een stap in de goede richting.