Vermeulen: 'PSV verslaat Ajax in de titelrace, ze zijn sterker, mentaal vooral'
"Ik denk dat gretigheid mee gaat spelen"

Vermeulen: 'PSV verslaat Ajax in de titelrace, ze zijn sterker, mentaal vooral'

21-12-2014 20:37
11

Het winterkampioenschap wordt over krap vijf maanden omgezet in een tastbare landstitel voor PSV. Dat verwacht Arno Vermeulen, commentator en chef sport van de NOS.

PSV gaat met een voorsprong van vier punten op nummer twee Ajax de winterstop in. Hoewel de Amsterdammers halverwege meer punten hebben verzameld dan in de afgelopen vier seizoenen onder Frank de Boer, voorspelt Vermeulen dat PSV het dit keer wél gaat redden. "Ik heb het idee dat PSV sterker is dan andere jaren. Mentaal vooral", zegt hij de NOS-website.

De zinderende topper tegen Feyenoord was wat dat betreft een proeve van bekwaamheid voor PSV. "Ik denk dat gretigheid mee gaat spelen. Ajax is al vier keer kampioen geweest, de spelers van PSV nog nooit. Dat gaat meespelen bij Georginio Wijnaldum en Memphis Depay, die wellicht aan hun laatste jaar bezig zijn in Eindhoven. Ze willen kampioen worden."

"De verdediging van PSV is alleen een zorgenkindje. Daar zijn ze erg matig, dat blijkt al het hele jaar. Misschien dat ze daar in de winterstop nog iets aan kunnen doen", stelt Vermeulen. "De rest van het elftal is daarentegen beter dan welk elftal dan ook. Linksback Willems ontwikkelt zich goed, het middenveld is erg sterk en voorin hebben ze het dit seizoen ook goed ingevuld met Luuk de Jong. Hij is beter voor het elftal dan Tim Matavz, die te egoïstisch opereerde, of bijvoorbeeld Jürgen Locadia, die ervaring miste vorig seizoen."

"En Andrés Guardado is een geweldige versterking. Dynamischer dan Stijn Schaars vorig seizoen. Een vedette zonder kapsones. Misschien kent hij nog wel een sterke Mexicaanse verdediger die na de winterstop de laatste twijfels kan komen wegnemen."