Lach en traan dicht bij elkaar: Wie dit scenario schrijft, verkoopt bestsellers
"We proberen goed te voetballen en dat hebben we ook tegen Twente geprobeerd"

Lach en traan dicht bij elkaar: "Wie dit scenario schrijft, verkoopt bestsellers"

21-12-2014 20:58

Jurgen Streppel moest zondag twee keer met zijn ogen knipperen, toen hij FC Twente in de blessuretijd alsnog zag winnen van Willem II. In de Grolsch Veste werd het 3-2.

De trainer van de Tilburgers worstelde na afloop met een interne strijd tussen trots en treurnis. "Ik wil eerst beginnen met het feit dat we een geweldig 2014 achter de rug hebben. We zijn daarin kampioen geworden met goed voetbal en hebben die lijn voortgezet in de Eredivisie. Daar ben ik trots op", vertelde Streppel op de persconferentie, opgetekend door de clubsite van Twente.

"We proberen goed te voetballen en dat hebben we ook tegen Twente geprobeerd. Dat is aardig gelukt, alleen sta je met lege handen. Wie dit scenario heeft geschreven, verkoopt bestsellers. Onvoorstelbaar wat er vandaag is gebeurd. FC Twente was in het begin iets bovenliggend. In de tweede helft hebben we het geprobeerd iets anders aan te pakken en dat pakte goed uit."

"We scoorden geweldige doelpunten en dan krijgen zij ook nog een rode kaart", vervolgt Streppel. "Dan moet je de wedstrijd over de streep trekken en druk blijven houden voorin, want we hebben een man meer. We hebben verzuimd om dat te doen. Dan weet je dat de goal een keer kan vallen. Het tweede doelpunt van Twente was matig verdedigd van ons. Je neemt dan genoegen met 2-2 en dat is al heel erg zuur. Dan vergeten we die bal naar voren te trappen en tot overmaat van ramp wordt het 3-2. Dit is onnodig en onverdiend."