Klopp overleeft urenlang crisisberaad en zit er met de kerst warmpjes bij
"Nu met z'n allen de schouders eronder"

Klopp overleeft urenlang crisisberaad en zit er met de kerst warmpjes bij

21-12-2014 23:45
5

Jürgen Klopp is ook in het nieuwe jaar trainer van Borussia Dortmund. Dat is de uitkomst van een urenlang crisisberaad op het hoogste niveau bij de nummer zeventien van de Bundesliga.

De belangrijkste van Dortmund kwamen zondag, een dag na de 2-1 nederlaag bij Werder Bremen, bij elkaar om te praten over de nabije toekomst. Michael Zorc kwam na urenlang beraad naar buiten met een statement. "We hebben de situatie uitvoerig geanalyseerd", aldus de technisch directeur in gesprek met Kicker.

"We zijn er allemaal van overtuigd dat Klopp de juiste man op de juiste plek is. Iedereen weet ook zeker dat we uit deze moeilijke periode gaan komen. Het zit tegen, maar daar zijn we zelf ook schuldig aan. Nu met z'n allen de schouders eronder."

Dortmund is dit seizoen van een vaste waarde in de Duitse top getransformeerd tot een degradatiekandidaat. Zaterdag leed de ploeg van Klopp alweer de tiende nederlaag van het seizoen. De succestrainer leidde BVB naar twee landstitels, één DFB Pokal en bereikte in 2013 de finale van de Champions League.