Afgedankte Feyenoorder beter dan Ajax: Dat kan toch niet, dat pik je toch niet?
"Dat is de Overmars-methode"

Afgedankte Feyenoorder beter dan Ajax: "Dat kan toch niet, dat pik je toch niet?"

22-12-2014 00:36
16

Ajax is bereid mee te werken aan een winters vertrek van Niklas Moisander, tot groot onbegrip van de studiogasten bij Studio Voetbal. De Fin heeft een aflopend contract.

Moisander is aanvoerder, maar een vertrek in de winter is bespreekbaar. "Dat kan toch niet? Ajax wil toch kampioen worden en Europees verder komen?", reageert Arno Vermeulen aan tafel. "Dan ga je hem toch niet verkopen om nog een beetje geld te ontvangen? Dat is de Overmars-methode. Dat kan je in Amsterdam toch niet pikken?"

Van Halst onderstreept die mening. Moisander kan bovendien spelers als Joël Veltman bij de hand nemen. "Ik vind de situatie van Veltman echt zorgwekkend worden. Hij was tegen Vitesse dramatisch en als hij zich wil blijven ontwikkelen, moet hij meer venijn krijgen."

De analyticus stelt dat Ajax op dit moment een mannetjesputter mist. "Mark van Bommel werd door PSV teruggehaald om gif en winnaarsmentaliteit in de ploeg te brengen. Bij PSV heb je Andrés Guardado, en dat is een ratje hoor. Bij Feyenoord heb je Clasie. Klerelijertjes die daarmee de rest meetrekken."

De Amsterdammers kwamen het laatste duel voor de winterstop ternauwernood zonder kleerscheuren door. Excelsior werd met 0-2 verslagen. "Ik zag eigenlijk geen kwaliteitsverschil en dat vond ik wel gek", zei Vermeulen. "Adil Auassar (ex-Feyenoord, red.) was de beste van de 22 voetballers."