De Boer wijst naar omstandigheden in Rotterdam: Dat moet je niet onderschatten
Frank de Boer ontevreden met uitvoering tegen Excelsior

De Boer wijst naar omstandigheden in Rotterdam: "Dat moet je niet onderschatten"

22-12-2014 07:40

Frank de Boer was zondag niet bepaald tevreden met de speelwijze van zijn ploeg tegen Excelsior. Ajax wist desondanks vlak voor tijd een 0-2 overwinning uit het vuur te slepen dankzij invallers Mike van der Hoorn en Richairo Zivkovic.

"We hadden in de ArenA bepaalde afspraken gemaakt hoe je het speelveld op zo'n klein veld toch zo groot mogelijk moet proberen te maken. De spelers die diep stonden, kwamen echter in de bal en gingen op posities lopen waar ze níét moesten komen. Daar was ik heel pissig over", legt de oefenmeester van de Amsterdammers uit aan De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Volgens De Boer speelden de omstandigheden ook een bepalende rol. "We speelden met 21 man op één helft van het smalste veld in de Eredivisie en op vrij stroef kunstgras, dat door de wind was droog gewaaid. Dat moet je niet onderschatten. Tegen zo’n inzakkende ploeg moet je echt in topvorm zijn. En dat waren we niet. We probeerden een hoog baltempo te spelen, maar we waren te statisch, hadden opportunistischer moeten zijn."

Uiteindelijk was het inbrengen van Mike van der Hoorn de sleutel tot succes. "Aan een gelijkspel hadden we niets, dus probeerde ik iets. Of we nou nul punten of één punt hadden, maakte niks uit. We moesten drie punten halen. Daarom zette ik Mike van der Hoorn als extra spits in en gingen we achterin een-op-een spelen. Het pakte goed uit."

Na afloop van het competitieduel had De Boer goed nieuws voor twee talenten. Donny van de Beek en Abdelhak Nouri mogen namelijk met de a-selectie mee op trainingskamp naar Qatar.