'Schalke opent na jawoord Huntelaar direct gesprekken met De Jong'
Middenvelder op de wip bij AC Milan

'Schalke opent na jawoord Huntelaar direct gesprekken met De Jong'

22-12-2014 08:19
3

Klaas-Jan Huntelaar zette zaterdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij Schalke 04. Nu is de Duitse club aan zet. De Nederlander krijgt als bonus namelijk twee nieuwe ploeggenoten, waarvan waarschijnlijk één bekende.

Volgens BILD heeft Schalke de gesprekken met het management van Nigel de Jong geopend. De middenvelder heeft bij AC Milan een aflopende verbintenis. Om nog wat te incasseren voor de Oranje-international is een winterse transfer een optie. Bij Schalke moet hij kracht en verbetenheid toevoegen aan het middenveld.

Wedden

Meer odds

Bijkomend voordeel voor de Köningsblauen is dat De Jong na de winterstop kan uitkomen in de Champions League. Omdat AC Milan geen Europees voetbal speelde, kan hij nog worden ingeschreven bij de UEFA. Het zou niet voor het eerst zijn dat Schalke winkelt in San Siro. Eerder haalde de club ook Huntelaar zelf en Kevin-Prince Boateng weg uit de modestad van Italië.

Behalve De Jong wil Schalke in de winterstop ook een verdediger aan de selectie toevoegen. Die toezegging heeft Huntelaar in de contractonderhandelingen gekregen.