Ajax lonkt opnieuw naar Sinkgraven en wil actie rond Milik
Toch nog beweging van Ajax op transfermarkt

Ajax lonkt opnieuw naar Sinkgraven en wil actie rond Milik

22-12-2014 08:29
8

Trainer Frank de Boer ziet Daley Sinkgraven al in de winterstop graag naar Ajax komen. De negentienjarige middenvelder maakte in de eerste helft van de competitie indruk bij sc Heerenveen.

De Boer beseft dat de positie van linkermiddenvelder in zijn ploeg goed is bezet met Lucas Andersen, Thulani Serero en ook Viktor Fischer, die op de weg terug is van een zware blessure. "Maar ik vind Sinkgraven een goede speler'', zegt hij tegen het ANP. "Als hij snel komt, dan kan hij aan ons spel wennen. En hij zal gewoon gaan spelen als hij beter is dan anderen."

Ajax waagde in het begin van het seizoen al een vergeefse poging om Sinkgraven naar Amsterdam te halen. De middenvelder heeft inmiddels ook de belangstelling van buitenlandse clubs getrokken, maar heeft al laten weten dat hij zich voorlopig graag in de Eredivisie wil ontwikkelen.

De Boer denkt voorts dat het verstandig is als Ajax de komende weken Arkadiusz Milik van Bayer Leverkusen overneemt. De Poolse spits speelt op huurbasis voor de club uit Amsterdam. Hij was in de eerste seizoenshelft lang niet altijd basisspeler, maar scoorde wel al acht keer in de Eredivisie.

"Milik is met twintig jaar nog jong, maar bij ons krijgt hij de kans", zegt De Boer. "Het mooie van hem is dat hij nog lang niet tevreden is en dat hij zich iedere dag wil verbeteren. Ik denk dat het voor beide partijen beter is dat we de optie in zijn contract snel lichten.'' Ajax kan de spits voor een vastgesteld bedrag van ruim 2,5 miljoen euro definitief overnemen van Leverkusen. (ANP)