Koploper van vorig jaar zet weg naar boven in: De groep is daar goed genoeg voor
"Als je Europees wilt spelen, krijg je ook met dit ritme te maken"

Koploper van vorig jaar zet weg naar boven in: "De groep is daar goed genoeg voor"

22-12-2014 09:10

Vitesse heeft een zeer teleurstellend 2014 toch nog positief weten af te sluiten. De Arnhemmers wonnen achtereenvolgens van Ajax (0-4) en Heracles Almelo (3-0), waardoor Zakaria Labyad met een goed gevoel de winterstop in kan.

De opmars van Vitesse gaat zo ongeveer samen met de terugkeer van Labyad in de basis. "Het heeft uiteindelijk dus wat langer geduurd voordat ik weer speelklaar was, maar na vijf invalbeurten die nodig waren om wedstrijdfit te worden, ben ik er nu weer helemaal", reageert de Marokkaan in De Telegraaf. De 21-jarige voetballer probeert dit jonge Vitesse bij de hand te nemen.

"We hebben een ploeg met veel jonge en nieuwe spelers. Dus ik voel me ook geroepen om me te laten gelden. Het is nogal een verschil of je in de ArenA druk moet zetten of thuis tegen Heracles. Daar probeer ik in te sturen", aldus Labyad, die positief is over de manier waarop Vitesse drie dagen na het duel in de ArenA alweer presteerde. "Als je Europees wilt spelen, krijg je ook met dit ritme te maken. En ik denk dat deze groep daar goed genoeg voor is."

Je zou kunnen stellen dat de onderbreking op een slecht moment komt voor Vitesse. "Maar het is lekker om met deze overwinning in de competitie en een plaats in de kwartfinale van de beker het jaar af te sluiten. Iedereen bij de club eindigt het jaar nu met een goed gevoel en staat straks weer te trappelen om de competitie te hervatten. De winnaarsmentaliteit die de laatste duels van onze ploeg afstraalt, daar geniet ik echt van."