Deze ploeg heeft een injectie nodig, zelfs als dat ten koste van mijzelf gaat
"Ook al hebben we verloren, nu houd je er een positiever gevoel aan over"

"Deze ploeg heeft een injectie nodig, zelfs als dat ten koste van mijzelf gaat"

22-12-2014 09:27

Gill Swerts maakt zich zorgen om de kwaliteit van de selectie van NAC Breda. De ervaren speler is van mening dat de Eredivisie-club in de winterstop moet proberen om de ploeg op enkele posities te versterken.

"Dat moet ook wel om onze Eredivisie-status te behouden. Deze ploeg heeft een injectie nodig. Versterkingen die de ploeg overeind houden. Ik juich dat toe, zelfs als dat ten koste van mijzelf gaat", zo luidt Swerts de noodklok tegenover De Telegraaf.

"Het gaat nu even om de club en niet om mij alleen. Ik weet dat ik een noodoplossing ben in het hart van de defensie. Ik speel het liefst op het middenveld, maar als er spelers ontbreken in de defensie ga ik er wel staan. Mijn hele carrière heb ik me zo al opgesteld en misschien heb ik mijzelf daarmee ook wel eens tekort gedaan."

Tegen Feyenoord (0-1) was er weer vechtlust te zien bij de ploeg. "Ook al hebben we verloren, nu houd je er een positiever gevoel aan over. We hebben aangetoond dat we wel degelijk kunnen strijden. Als NAC met die instelling na de winterstop aantreedt en we hebben een paar versterkingen erbij, kan het nog wat worden. We mogen niet meer zo vaak door de ondergrens zakken als in de eerste helft van dit seizoen."