Oranje-klant staat voor weerzien met Van Gaal: We mogen even teleurgesteld zijn
"In alle eerlijkheid: we waren de betere ploeg"

Oranje-klant staat voor weerzien met Van Gaal: "We mogen even teleurgesteld zijn"

22-12-2014 09:47

Newcastle United had de weg naar boven ingezet de afgelopen weken, maar de afgelopen twee wedstrijden eindigden weer in een nederlaag. Erger dan dat vinden de fans vooral het verlies in de burenruzie tegen Sunderland, dat zondag voor de vierde keer op rij aan het langste eind trok (0-1).

Daryl Janmaat baalde enorm van het verlies in de derby. "Voor mij is het pas mijn eerste derby, dus ook pas mijn eerste nederlaag. Maar ik weet dat we de laatste vier hebben verloren. Ongelooflijk", sprak hij na afloop tegenover Engelse media. "Een pittige nederlaag. We kregen goede kansen, daar moeten we er eentje van benutten."

De Magpies waren de bovenliggende partij, maar zagen Adam Johnson in de laatste minuut de score openen. "En dat terwijl we wisten dat de counter een van hun wapens is", baalde Janmaat. "In alle eerlijkheid: we waren de betere ploeg. Het was misschien niet onze beste wedstrijd, maar we verdienden het zeker niet om te verliezen. Maar goed, dat is voetbal."

Newcastle won zes wedstrijden op rij, maar pakte in de vijf wedstrijden die volgden slechts vier punten. Vrijdag wacht een bezoek aan Manchester United. "Een lastige wedstrijd", zegt Janmaat, die dan Louis van Gaal weer eens tegenkomt. "We mogen nog heel even teleurgesteld zijn, maar daarna moeten we ervoor zorgen dat we daar een goed resultaat kunnen behalen."