Daily Mail: Manchester United doet schepje bovenop jacht op Strootman
Van Gaal en consorten denken kans te maken in januari

Daily Mail: Manchester United doet schepje bovenop jacht op Strootman

22-12-2014 12:41
4

Manchester United is volgens tabloid The Daily Mail bereid een schepje bovenop de strijd om Kevin Strootman te doen. De club van manager Louis van Gaal, die de Nederlander al lange tijd als toptarget heeft, zou in januari een bod van bijna veertig miljoen euro willen neerleggen bij AS Roma.

Het aantrekken van Strootman, met wie Van Gaal ook bij het Nederlands elftal samenwerkte, is volgens de boulevardkrant de absolute topprioriteit voor de winterse transferperiode. De Italiaanse werkgever van de sterke middenvelder heeft echter altijd de poot stijf gehouden en gezegd dat Strootman absoluut niet weg mag. Roma ziet in hem zelfs de speler om wie zij een elftal willen bouwen.

In eerdere berichten werd steevast gesuggereerd dat Van Gaal tot de zomer zou moeten wachten, maar de uitschakeling van Roma in de Champions League doen de manager en de bazen op Old Trafford op andere gedachten brengen. Zij denken nu dat er een gerede kans is om Strootman in de eerste maand van 2015 al naar Engeland te halen.

Een bod van dertig miljoen pond, omgerekend ruim 38 miljoen euro, moet AS Roma overtuigen toch zaken te doen met United. De scouts van The Mancunians houden Strootman in ieder geval goed in de gaten. Na zijn acht maanden durende revalidatie zitten zij met de neus bovenop zijn wedstrijden. Strootman speelde dit seizoen twee keer als invaller en eenmaal als basisspeler.