Oud-international: PSV steekt er met kop en schouders bovenuit

Oud-international: "PSV steekt er met kop en schouders bovenuit"

22-12-2014 13:10
7

PSV gaat als lijstaanvoerder de winterstop in. De Eindhovenaren hebben een voorsprong van vier punten op Ajax. Oud-speler Stan Valckx ziet de ploeg van Phillip Cocu de laatste weken groeien en bestempelt de roodwitten dan ook als torenhoge favoriet voor de titel.

"De ploeg speelt in een hoog tempo, met veel druk naar voren", laat hij De Telegraaf weten. Valckx is te spreken over de stappen die de ploeg ten opzichte van vorig seizoen, toen PSV een dramatische eerste seizoenshelft kende, heeft gemaakt. "Ik heb het idee dat het elftal dynamischer is dan vorig jaar en minder fouten maakt. Afgelopen seizoen kwam PSV iedere wedstrijd wel een keer in de problemen. Ook in de duels die gewonnen werden. Nu zijn er stuk minder van die slechte fases."

De oud-international constateert daarnaast dat de concurrentie kwetsbaar is. "Als je kijkt naar de concurrentie, moeten we ook concluderen dat Ajax kwetsbaar blijft. Ik zie PSV de titel na de winterstop niet meer verspelen. PSV steekt er met kop en schouders bovenuit en heeft een kampioensploeg."