Schmitz baalt na een tegentreffer in zijn enige Jupiler League-duel voor Jong Ajax

Ajax-goalie trekt naar Go Ahead Eagles: Soms moet je risico nemen
Ajax baalt van transfer: "We zijn hier helemaal niet blij mee"

Ajax-goalie trekt naar Go Ahead Eagles: "Soms moet je risico nemen"

22-12-2014 15:34
4

Go Ahead Eagles haalt een tweede doelman van Ajax naar de club. Trainer Foeke Booy heeft dit seizoen de beschikking over Ajax-huurling Mickey van der Hart, hij krijgt gezelschap van Maurits Schmitz.

Schmitz hoorde afgelopen seizoen bij Jong Ajax, hij kreeg echter geen nieuw contract bij de Amsterdammers. Daardoor maakte hij de overstap naar de amateurtak van Ajax. Die verlaat hij per direct voor een avontuur bij Go Ahead Eagles. "Dit is voor mij de kans om vanuit het amateurvoetbal de overstap naar het profvoetbal te maken. Een mogelijkheid die ik niet mag laten liggen", zegt Schmitz in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal.

"Ik begin als derde doelman in Deventer, maar soms moet je in het leven risico nemen", aldus Schmitz, die vorig seizoen eenmaal in actie kwam in de Jupiler League. Hij stond voor Jong Ajax onder de lat tijdens de 0-3 nederlaag tegen Fortuna Sittard. In de Topklasse Zaterdag stond Schmitz dit seizoen tot nu toe vijftien wedstrijden onder de lat.

In Amsterdam is men niet blij met het vertrek van de 21-jarige goalie, zo laat teammanager Jan Vleijsman weten. "We zijn hier helemaal niet blij mee. Voor Maurits is het natuurlijk geweldig maar voor ons een stuk minder. Eerder dit seizoen zagen we ook al Alex Sacca afhaken en dat betekent dat we nu nog maar drie keepers hebben voor twee elftallen. We zullen ons snel gaan beraden."