Suárez-transfer verbaast Gullit; mogelijk 253 miljoen weggegooid
Voormalig Ajacied scoorde driemaal in elf duels

Suárez-transfer verbaast Gullit; mogelijk 253 miljoen weggegooid

22-12-2014 16:45
19

Ruud Gullit heeft vraagtekens gezet bij de transfer van Luis Suarez naar FC Barcelona. De Spaanse grootmacht telde in de zomer 81 miljoen euro neer voor de voormalig Ajacied, die overstapte van Liverpool FC en in Spanje een vijfjarig contract tekende. 

Uiteindelijk kan de totale som die Barça aan Suarez kwijt is, oplopen tot 253 miljoen euro. Dat is dan wel inclusief salaris. Het is een flinke investering voor de Spanjaarden, die niet per definitie goed uitpakt volgens Gullit. De Zwarte Tulp deed opvallende uitspraken als analist voor beIN Sports: "Het kwam voor mij als een verrassing dat Suarez naar Barcelona ging. Ik ben benieuwd hoe lang hij bij Barcelona zal blijven spelen."

Suárez kwam op 25 oktober, na een maandenlange schorsing, voor het eerst in actie namens de Catalanen. Barça nam het destijds op tegen Real Madrid en verloor met 3-1. Sindsdien heeft El Pistolero in elf duels driemaal gescoord. Afgelopen zaterdag maakte hij tegen Córdoba (5-0 zege) zijn eerste doelpunt in de Primera División.