Italiaanse Supercup prooi voor Napoli, De Guzman waardevol bij bekerwinnaar
Oranje-international levert een assist af

Italiaanse Supercup prooi voor Napoli, De Guzman waardevol bij bekerwinnaar

22-12-2014 21:31

Napoli heeft maandagavond in de Qatarese hoofdstad Doha de Italiaanse Supercup gewonnen. De bekerwinnaar was na strafschoppen te sterk voor landskampioen Juventus. Die penalty's waren nodig omdat het duel zowel na negentig minuten (1-1) als na verlenging (2-2) niet beslist was.

Carlos Tévez leek Juve in de verlenging de zege te schenken, maar twee minuten voor tijd zorgde Gonzalo Higuain er alsnog voor dat er strafschoppen moesten worden genomen. In die serie kwam pas na achttien pogingen een beslissing. Doelman Rafael Cabral werd de held door de beslissende strafschop te keren.

In de reguliere speeltijd hadden Tévez en Higuain ook al gescoord. Higuain deed dat na een fraaie actie en voorzet van Oranje-international Jonathan de Guzman, die het laatste kwartier van het duel vanaf de bank moest bekijken. Bij Napoli staat ook de Belgische oud-PSV'er Dries Mertens onder contract.

Napoli won deze trofee pas één keer eerder, in 1990. Overigens werd de Italiaanse Supercupwedstrijd al vaker in het buitenland afgewerkt. Eerder werden Washington, Tripoli, New Jersey en Beijing (drie keer) bezocht door de landskampioen en bekerwinnaar.