Blatter staat op: Van groot belang om de geloofwaardigheid te herstellen
Bejaarde Zwitser hoopt in volgende termijn aan de slag te mogen

Blatter staat op: "Van groot belang om de geloofwaardigheid te herstellen"

22-12-2014 21:42
5

Sepp Blatter is in aanloop naar de presidentsverkiezing van de FIFA een charmeoffensief begonnen. Volgens de 78-jarige Zwitser zal de wereldvoetbalbond er alles aan doen om verdere imagoschade te bestrijden.

Blatter staat open voor een vijfde termijn als FIFA-baas, maar ligt ernstig onder vuur. Ook de voorzitter van de bond moet beamen dat er schade is aangericht door alle negatieve berichten. "Wij werken niet voor de media, maar de publieke opinie is belangrijk, omdat voetbal de grootste sport ter wereld is die mensen verbindt en ons emotie, passie en hoop geeft", zei de bejaarde beleidsbepaler in zijn eindejaarsverklaring.

Hoewel Blatter zijn status in de voetballerij waarschijnlijk niet meer schoongepoetst krijgt, denkt hij een positieve rol te kunnen spelen. "Dus voor mij persoonlijk is het van groot belang om de geloofwaardigheid te herstellen", aldus de Zwitser, die sinds 1998 voorzitter is van de wereldvoetbalbond.

Vooral in het Europese voetbal is de band met Blatter slecht. Zowel UEFA-voorzitter Michel Platini als KNVB-voorzitter Michael van Praag lieten al weten dat het verstandig is om de voorzitter van de FIFA te laten aftreden na deze termijn.