Benitez is De Guzman en teamgenoten dankbaar: Dit is iets bijzonders
Spanjaard grijpt trofee met Italiaanse werkgever

Benitez is De Guzman en teamgenoten dankbaar: "Dit is iets bijzonders"

22-12-2014 22:25

Rafael Benitez wankelde enkele maanden geleden als coach van Napoli. Uiteindelijk kreeg de Spanjaard het voordeel van de twijfel en dat resulteerde maandagavond zelfs in een trofee, namelijk het winnen van de Italiaanse Supercup.

Als bekerhouder won Napoli na strafschoppen van landskampioen Juventus, nadat de stand na 120 minuten 2-2 was. Alleen in 1990 wist de club deze trofee eveneens te winnen. "Dit is een van de beste wedstrijden uit mijn leven, om te winnen van een ploeg van Juventus moet je iets bijzonders doen. Ik draag deze overwinning op aan alle aanhangers van Napoli", jubelde de coach tegenover RAI Sport.

In het Qatarese Doha deed Benitez een beroep op Jonathan de Guzman. "Dries Mertens had een enkelblessure, dus De Guzman moest starten. Rafael Cabral (doelman van Napoli, red.) was fantastisch. In aanvallend opzicht maakte Gonzalo Higuain het verschil en iedereen werkte keihard, maar in zo'n strafschoppenserie is een keeperstrainer ook cruciaal. Ik ben erg blij voor Rafael, Higuain en alle fans."