Chelsea doorstaat lastige avond in Britannia Stadium en grijpt nuttige zege
Londenaren danken verdediger en middenvelder

Chelsea doorstaat lastige avond in Britannia Stadium en grijpt nuttige zege

22-12-2014 22:55

Chelsea is weer de enige koploper in de Engelse Premier League. De Londense topclub won moeizaam met 0-2 bij Stoke City en vergrootte daarmee de marge op Manchester City weer naar drie punten.

John Terry kopte uit een hoekschop van Cesc Fàbregas al vroeg de 0-1 binnen. Chelsea verzuimde vervolgens de score verder uit te breiden, waarna Stoke de betere kansen kreeg. In het slot bepaalde Fàbregas de eindstand alsnog op 0-2, na een pass van Eden Hazard, middels een trage inzet.

Met een 0-1 voorsprong op zak frustreerde Chelsea de opponent nadrukkelijk. Dat was af te leiden aan de harde overtredingen van de thuisploeg. Eerst werd Eden Hazard snoeihard onderuit geschopt door Phil Bardsley, die daarmee ontsnapte aan een rode kaart van scheidsrechter Neil Swarbrick. Even later werd ook spits Diego Costa nadrukkelijk aangepakt.

Chelsea vergat het fysieke geweld af te straffen door verder uit te lopen. Stoke kreeg daardoor mogelijkheden om een punt af te snoepen, maar invaller Charlie Adam vergat de gelijkmaker binnen te schieten. Na zijn poging, welke voorlangs het doel van Thibaut Courtois vloog, gooide Fàbregas de wedstrijd op slot.

Bij de thuisploeg stond oud-PSV'er Erik Pieters de hele wedstrijd op het veld. Hij liep vlak na rust tegen een gele kaart op. Ook Marko Arnautovic (ex-FC Twente) Oussama Assaidi (ex-sc Heerenveen) kwam in actie namens Stoke.