Onderhoudende wedstrijd op Anfield imponeert niet: Het is een groot probleem'
Neville haalt uit naar beide teams wegens defensieve wanorde

Onderhoudende wedstrijd op Anfield imponeert niet: "Het is een groot probleem'

22-12-2014 22:54

Liverpool heeft zondag op tandvlees een 2-2 gelijkspel weten over te houden aan de thuiswedstrijd tegen Arsenal. Een prima resultaat met tien man, maar een schril contrast met de 5-1 overwinning afgelopen februari. Analist Gary Neville is derhalve kritisch.

"Mensen praten op een bemoedigende manier over Liverpool, maar dat hangt af van wat je imponeert. Na de wedstrijd van zondag ben ik dat in ieder geval niet", reageerde Neville bij een uitzending van Sky Sports. "De opzet van deze twee teams is fout. Wanneer je denkt in meedoen in de Champions League en het winnen van titels, dan gaat het zo niet gebeuren. Ze staan er nog ver vanaf."

"Het is een bemoedigende conclusie dat beide ploegen prima voetballen, maar ze begrijpen niet hoe ze moeten verdedigen. Ze beseffen niet hoe ze het eigen strafschopgebied moeten beschermen en dat is een groot probleem. Men moet vergeten dat er leuk werd gespeeld. Topteams voetballen ook goed, maar die weten ook hoe ze de opponent moeten stoppen", aldus de oud-speler van Manchester United.

Neville vervolgde: "Arsenal domineerde zondag en in andere wedstrijden, maar teams snijden door hun middenveld als een mes door boter. Ze bezitten te veel technische spelers die niet bijten. Al werd Liverpool in fases niets had in te brengen, Arsenal was in dat opzicht ook dramatisch."