Koeman heeft eerste Nederlandse versterking zo goed als binnen: Big day!
Mooie dag voor vleugelaanvaller

Koeman heeft eerste Nederlandse versterking zo goed als binnen: "Big day!"

23-12-2014 09:44
5

Eljero Elia lijkt een punt te zetten achter zijn lastige periode in Duitsland. De vleugelaanvaller is volgens Engelse kranten op weg naar Southampton, dat de Nederlander naar verwachting snel gaat presenteren.

De 27-jarige Elia werd zaterdag voor het eerst met Southampton in verband gebracht en sindsdien is de zaak in een stroomversnelling geraakt. Engelse media verwachten dat de transfer op korte termijn wordt afgerond en Elia lijkt daar zelf ook in te geloven. 'Big day!', schreef de vleugelaanvaller dinsdagochtend op Twitter.

De rechtspoot wordt naar verluidt voor een halfjaar gehuurd, daarnaast heeft Southampton een optie tot koop gedongen. Voor Ronald Koeman wordt Elia de eerste Nederlandse versterking bij de Saints, die afgelopen zomer al wel Dusan Tadic en Graziano Pellè uit de Eredivisie wegplukten. In Duitsland had topverdiener Elia na verschillende relletjes geen toekomst meer.

Werder betaalde in de zomer van 2012 nog 5,5 miljoen euro aan Juventus om Elia in te lijven. Sindsdien kwam de ex-speler van ADO Den Haag, FC Twente en Hamburger SV tot 66 optredens en 4 doelpunten. De flankspeler werd in 2009 nog verkozen tot het grootste talent van Nederland, maar die status wist hij vervolgens nergens helemaal waar te maken. Wel speelde hij 28 interlands voor Oranje, waaronder de WK-finale in Zuid-Afrika tegen Spanje.