Ik heb bij Ajax het vertrouwen gemist, net als bij Roda JC trouwens
"Ik zou geen nee zeggen tegen een club uit een andere grotere competitie"

"Ik heb bij Ajax het vertrouwen gemist, net als bij Roda JC trouwens"

24-12-2014 09:23
4

Roly Bonevacia heeft het Nederlandse voetbal vaarwel gezegd. De middenvelder speelde in de Eredivisie voor Ajax, NAC Breda en Roda JC, maar geniet pas echt nu hij voor het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix speelt. 

Bonevacia doorliep een groot deel van de Ajax-opleiding en maakte daar ook zijn debuut in het betaald voetbal. Een echte doorbraak bleef echter uit. "Ik heb bij Ajax het vertrouwen gemist. Net als bij Roda JC trouwens", zegt Bonevacia, die eerder al eens stelde dat hij in Amsterdam 'geen kansen' had gekregen, in Over De Grenzen.

Dat vertrouwen krijgt de 23-jarige rechtspoot in Nieuw-Zeeland wel. "Ze maken mij belangrijk en ik speel gelijk beter", aldus Bonevacia, die geniet en ook al een aanbod heeft gekregen om te blijven. "Ze willen graag met mij verder, maar ik wil alle opties open houden." Hij droomt van een club in de Engelse Premier League. "Maar ik zou geen nee zeggen tegen een club uit een andere grotere competitie."

Bonevacia stond tot 2013 bij Ajax onder contract. Na huurperiodes bij NAC Breda en Roda JC nam laatstgenoemde club hem definitief over. Na de degradatie vertrok hij transfervrij uit Limburg, om uiteindelijk in Nieuw-Zeeland terecht te komen. Daar kwam hij tot op heden tot elf wedstrijden en twee doelpunten.