FC Utrecht vindt noodverband in Frankrijk en haalt nieuwe spits naar Domstad
Eredivisie-club neemt spits op huurbasis over van AJ Auxerre

FC Utrecht vindt noodverband in Frankrijk en haalt nieuwe spits naar Domstad

24-12-2014 10:56
3

FC Utrecht speelt in op de langdurige afwezigheid van Ruud Boymans. De Eredivisie-club heeft in Sébastien Haller een tijdelijke vervanger gevonden voor de uiterst productieve spits, laat FC Utrecht weten op de officiële website.

De twintigjarige Haller is momenteel speler van AJ Auxerre. De aanvaller maakte eerder deel uit van alle vertegenwoordigende Franse selecties. De voetballer, die zijn opleiding doorliep bij de Ligue 2-club, kwam in de eerste seizoenshelft acht keer in actie namens Auxerre. Scoren deed hij in competitieverband niet. Haller meldt zich na de winterstop in de Domstad.

FC Utrecht neemt Haller in eerste instantie op huurbasis over van de Franse club. In de huurovereenkomst is ook een optie tot koop opgenomen, laat de club weten. Trainer Rob Alflen kan een nieuwe spits goed gebruiken. Boymans, die bezig was aan een indrukwekkende reeks, raakte onlangs geblesseerd aan zijn enkel. Hij kan naar verwachting pas in maart van het volgend jaar zijn rentree maken bij FC Utrecht.

"Met Sébastien voegen we een type speler toe aan onze voorhoede, waarover we op dit moment niet beschikken. Een zeer getalenteerde voetballer, bovendien", zegt manager spelerszaken & scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht op de officiële site van de club. "Wij denken dat hij, met zijn stootkracht, doorzettingsvermogen en doelgerichtheid, van toegevoegde waarde voor de ploeg kan zijn. Een talent."

"De financiële situatie van AJ Auxerre en de positie van Sébastien bij die club, maakt het dat we nu kunnen toeslaan. Complimenten voor mijn team", aldus De Kruijff. Dat team werd onlangs versterkt met Didier Martel. De scout kent de Franse markt goed. "Zodoende kwamen wij Sébastien op het spoor", zegt hoofd scouting Jordy Zuidam. "Wij hebben Sébastien maandenlang intensief gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten."