Limburg worstelt met sentimenten: Alleen een fusie als de hele zaak implodeert
Vier clubs op het tweede niveau, geen op Eredivisie-niveau

Limburg worstelt met sentimenten: "Alleen een fusie als de hele zaak implodeert"

25-12-2014 21:28
8

De Jupiler League telt dit seizoen vier Limburgse clubs: Fortuna Sittard, MVV Maastricht, Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo. Daarentegen huisvest de provincie geen enkele Eredivisie-club. Volgens criticasters is een samenwerking noodzakelijk om het niveau omhoog te krikken, maar de sentimenten zorgen steevast voor problemen.

Eurocommissaris Frans Timmermans, zelf fervent aanhanger van Roda, kent de situatie. "In Zuid-Limburg zit het sentiment zo diep dat men nog liever individueel ten onder gaat dan een stap zet naar iets collectiefs", vertelt de politicus in de Limburgse dagbladen. "Wat ik me kan voorstellen is dat men bij Roda op een gegeven moment gaat denken 'we veranderen wat aan de naam en misschien wat aan het tenue en we noemen ons Roda Limburg in plaats van Roda JC Kerkrade'. Dat zou denk ik eerder kunnen gebeuren dan dat die drie clubs fuseren."

Fortuna-fan Willem Vissers van De Volkskrant beaamt dat. "Ik denk inderdaad dat er alleen een fusie kan komen als de hele zaak implodeert. In dat geval zal er wel één club komen, want er is behoefte aan betaald voetbal in Limburg. Hoe die club gaat heten, Roda Limburg of FC Limburg, is niet relevant maar er is een grote kans dat die in Kerkrade komt, aangezien daar het grootste stadion ligt.”