Falcao: Ik moet lachen, alsof een voetballer zelf kan beslissen waar hij speelt
"Een voetballer kan zijn eigen lot niet bepalen"

Falcao: "Ik moet lachen, alsof een voetballer zelf kan beslissen waar hij speelt"

27-12-2014 08:32
2

Radamel Falcao begint zijn waarde te bewijzen voor Manchester United. De spits heeft zich onder Louis van Gaal in de basis geknokt en betaalde het vertrouwen van de Nederlander vrijdag uit met een knappe assist op Wayne Rooney.

Manchester United nam Falcao op huurbasis over van AS Monaco, dat in de zomer van 2013 zestig miljoen euro betaalde om hem over te nemen van Atlético Madrid. De rechtspoot speelde uiteindelijk slechts twee seizoenen voor de club uit de Spaanse hoofdstad, waar hij tot liefst 52 doelpunten kwam.

Falcao werd bekritiseerd om zijn transfer, maar kon daar naar eigen zeggen weinig aan doen. "Ik heb het overal naar mijn zin gehad, maar de gelukkigste momenten beleefde ik bij FC Porto en Atlético Madrid. Ik wist echter al na vier maanden dat ik niet lang in Madrid zou blijven", zegt de Colombiaan tegen Libero.

"Een voetballer kan zijn eigen lot niet bepalen", stelt Falcao, die eigendom is van een investeringsmaatschappij en 'gedwongen' werd om keuzes te maken waar hij niet helemaal achter stond. "Soms moet ik lachen als mensen me vragen waarom ik niet naar een bepaalde club ga of blijf waar ik zit. Alsof een voetballer zelf kan beslissen waar hij speelt."

"Dus dan vraag ik aan journalisten: waarom ga je niet voor CNN of ESPN werken? Dat is hetzelfde. Het is zeer zeldzaam dat je de keuze hebt waar je naartoe gaat. Ik heb vele situaties meegemaakt waarin ik niet kon leven waar ik wilde. Dan wilde ik naar een plek en belandde ik uiteindelijk heel ergens anders", aldus Falcao.