Wenger wil af van 'name and shame' en denkt aan panel: Je moet spelers schorsen
"Het noemen van de naam van de schuldige alleen is niet genoeg"

Wenger wil af van 'name and shame' en denkt aan panel: "Je moet spelers schorsen"

31-12-2014 07:19

Arsenal-trainer Arsène Wenger wil dat de Engelse voetbalbond harder optreedt tegen spelers die een schwalbe maken. Dat zegt de Franse trainer woensdag in de Engelse media.

Volgens Wenger is het hoog tijd dat het straforgaan van de voetbalbond meer mogelijkheden krijgt om spelers die de boel belazeren achteraf te bestraffen voor hun onsportieve acties. "We moeten het maken van schwalbes na wedstrijden kunnen bestraffen", zegt de Arsenal-trainer. "Het probleem wordt om te beslissen of het duidelijk is of niet. Soms is het namelijk niet duidelijk."

"Er moet een panel komen en de meest geschikte personen om hierin plaats te nemen zijn mensen die ervaring in het voetbal hebben", gaat de Franse oefenmeester verder. "Ze zouden alleen de duidelijke gevallen moeten bestraffen, niet de gevallen waarbij er twijfels zijn. Het noemen van de naam van de schuldige alleen is niet genoeg."

"Je moet spelers schorsen. Ik weet niet hoelang, het hangt ervan af, maar de enige manier waarop spelers hiermee zullen stoppen is wanneer zijn het gevoel krijgen dat ze gestraft kunnen worden. Je moet kiezen tussen slim zijn en eerlijk zijn. Wat je wilt van een speler is dat hij eerlijk speelt."