Ajax boert goed in de winter: twee spelers in toptien duurste transfers
Verkoop van Huntelaar en Suarez levert Ajax veel op

Ajax boert goed in de winter: twee spelers in toptien duurste transfers

31-12-2014 10:42
11

Ajax boert doorgaans goed in de winterse transferperiode. De Amsterdammers staan namelijk met twee wintertransfers in de top tien met grootste transfers in de winterstop ooit. Natuurlijk gaat het hierbij om de verkopen van Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suarez.

Huntelaar werd door Ajax in de winterstop van het seizoen 2008/2009 voor 27 miljoen euro verkocht aan Real Madrid. Twee seizoenen later leverde Suárez circa 26,5 miljoen euro op toen de Amsterdammers hem aan Liverpool FC konden slijten.

De twee oud-Ajacieden bezetten met deze transfers respectievelijk de zevende en negende plek in de lijst die door Fussballtransfers.com werd samengesteld. Alleen Benfica deed het beter dan Ajax; zij verhandelden in januari drie spelers die in deze lijst zijn opgenomen.

Fernando Torres voert die lijst aan. Hij maakte in 2010/2011 de overstap van Liverpool FC naar Chelsea voor 58,5 miljoen euro. Verder staan ook de transfers van Juan Mata en Andy Carroll hoog. Eerstgenoemde verkaste vorige winterstop voor 45 miljoen euro van Chelsea naar Manchester United. Carroll werd in 2010/2011 als vervanger van Torres door Liverpool gehaald voor 41 miljoen euro.