'Barça vindt maas in de wet en roept 'model-Afellay' in het leven voor transfers'
Spaanse topclub richt zich op spelers die medio 2016 transfervrij zijn

'Barça vindt maas in de wet en roept 'model-Afellay' in het leven voor transfers'

31-12-2014 10:51
5

FC Barcelona mag in januari en de zomer van het jaar 2015 geen transfers doen, zo besloot het CAS dinsdag. Het technische beleid van de Spaanse topclub moet nu dus inventief zijn en heeft daarom als voorbeeld het 'model-Afellay', schrijft El Mundo Deportivo.

Omdat Barcelona ongeoorloofd handelde met transfers van tieners kreeg het ook in hoger beroep een verbod voor twee periodes opgelegd. De Catalanen zijn het er niet mee eens, maar zullen linksom of rechtsom toch akkoord moeten gaan. Het komende jaar wil de club daarom de focus leggen op spelers die medio 2016 een aflopend contract hebben.

Het voorbeeld daarbij is Ibrahim Afellay. De aanvallende middenvelder kwam in januari 2011 voor 2,4 miljoen euro over van PSV, waar hij nog een contract voor zes maanden had. De officials die bij Barcelona belast zijn met het technische beleid gaan zich naar verluidt nu richten op spelers die het in januari 2016 relatief goedkoop kan ophalen.

De lagere prijs is daarbij niet het belangrijkste argument dat Barcelona hanteert. De Spanjaarden denken een maas in de wet gevonden te hebben en zullen trachten spelers al eerder te contracteren en ze vervolgens bijvoorbeeld van juni 2015 tot januari 2016 op huurbasis bij hun club te laten. Barça denkt op die manier krachtiger te staan in de onderhandelingen, mochten er andere kapers op de kust zijn.