Opmerkelijke uitspraak Maaskant aan vooravond van nieuw dienstverband
"Ik verwacht dat we eruit komen en dan leg ik vol de focus om twaalfde te worden"

Opmerkelijke uitspraak Maaskant aan vooravond van nieuw dienstverband

01-01-2015 20:20
2

Het lijkt er sterk op dat Robert Maaskant op zeer korte termijn wordt gepresenteerd als hoofdtrainer van NAC Breda. De oefenmeester is ambitieus en denkt dat hij met de Bredanaars niet alleen degradatie kan ontlopen, maar zelfs op de twaalfde plek kan eindigen.

Op dit moment staat Maaskant nog onder contract bij het Amerikaanse Columbus Crew als assistent-trainer. Die club begint op zaterdag 4 januari aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "We zijn in de afrondende fase. Zo heb ik mijn contract bij Columbus Crew nog niet opgezegd. Dat doe ik pas als alle dingen zijn afgehandeld bij NAC", zegt Maaskant in gesprek met BN/De Stem.

De trainer wacht onder meer op toezeggingen van de NAC-directie wat betreft nieuwe spelers. "Ik verwacht dat we eruit komen en dan leg ik vol de focus om twaalfde te worden in de competitie", is de oefenmeester ambitieus.

Als het aan Maaskant ligt, leidt hij vrijdag al de training van NAC, dat dan begint aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Brabanders vertrekken zaterdag naar Valencia voor een trainingskamp, waar de trainer ook graag bij wil zijn. "Dat is wel de insteek. Iedereen doet hartstikke zijn best om eruit te komen." Waarschijnlijk tekent Maaskant een contract voor een half jaar bij NAC.