'Real Madrid vindt met voormalig Eredivisie-topscorer gewenste nieuwe spits'
Spaanse topclub gaat concurrentie aan

'Real Madrid vindt met voormalig Eredivisie-topscorer gewenste nieuwe spits'

02-01-2015 09:04
4

Wilfried Bony zou in 2015 weleens een heel mooie transfer kunnen gaan maken. De spits heeft zich bij Swansea City in de kijker gespeeld van topclubs uit heel Europa, zo blijkt vrijdag.

Bony werd al in verband gebracht met Engelse grootmachten als Arsenal, Chelsea, Manchester City en Tottenham Hotspur en nu lijkt het erop dat de naam van de Ivoriaan ook in Spanje rondzingt. De Engelse boulevardkrant The Daily Mail meldt namelijk dat Real Madrid interesse heeft getoond.

De Koninklijke zou in heel Europa rondkijken naar een nieuwe spits, die de concurrentie met Karim Benzema aan zou moeten gaan. Javier Hernandez wordt dit seizoen gehuurd van Manchester United, maar de Mexicaan kan zijn stempel niet drukken. Overigens wordt ook gesuggereerd dat een transfer van Bony het vertrek van Benzema kan inleiden.

De 26-jarige Bony werd twee jaar geleden nog topscorer van de Eredivisie en heeft zich ook daarna uitstekend ontwikkeld. Met twintig goals werd hij zelfs de meest scorende Premier League-spits in 2014. Swansea City rekent zich daarom alvast rijk.