'The Beast' eist shirt Gerrard: Als iemand voorkruipt heeft die een probleem
"Ik heb een dansje gedaan toen ik hoorde dat we tegen Liverpool hadden geloot"

'The Beast' eist shirt Gerrard: "Als iemand voorkruipt heeft die een probleem"

04-01-2015 15:15
1

Adebayo Akinfenwa, volgens EA de sterkste man van de voetbalwereld, kijkt uit naar de FA Cup-wedstrijd van AFC Wimbledon tegen Liverpool op maandag. The Reds kunnen hun borst natmaken.

De 32-jarige Akinfenwa is de spits van League Two-club Wimbledon en staat te boek als 'The Beast'. Niet vanwege zijn ongekende doelpuntentotaal, maar vooral vanwege zijn indrukwekkende postuur. "Dit is de grootste wedstrijd die ik ooit ga spelen. Hier komt niets bij in de buurt, ook geen Champions League-finale", zegt de aanvaller, al zijn hele leven fan van Liverpool, tegen Sky Sports.

"Ik heb een dansje gedaan in de woonkamer toen ik hoorde dat we tegen Liverpool hadden geloot. Als Liverpool-supporter zijn er drie speciale gevoelens: spelen voor de club, spelen tégen de club en scoren tegen de club. Ik heb de kans om twee van de drie dromen te verwezenlijken. Ik hoop dat het lukt."

In de 16.000 geregistreerde spelers tellende voetbalgame FIFA 15 heeft Akinfenwa de hoogste krachtrating. Hij drukt met gemak 180 kilo weg. Dat zal hem ook helpen in het bemachtigen van het shirtje van Steven Gerrard na afloop. "De rest van de ploeg heeft een probleem als iemand voorkruipt."