Hoedt op ramkoers: Als de club het zo gaat spelen, wil ik al helemáál meteen weg
Doorgebroken verdediger plotseling ingedeeld bij reserves: "Zonder uitleg"

Hoedt op ramkoers: "Als de club het zo gaat spelen, wil ik al helemáál meteen weg"

05-01-2015 10:32
22

Wesley Hoedt is met stomheid geslagen. De centrumverdediger wist zich in de eerste seizoenshelft op te werken tot basisspeler van AZ. Hoedt heeft een aflopend contract, dat hij niet wil verlengen, en nu lijkt hij opeens zijn plek bij de eerste elf te moeten afstaan.

De twintigjarige Hoedt speelde Jan Wuytens uit de basis en kwam dit seizoen tot twaalf wedstrijden voor AZ. Het leverde hem al interesse van Ajax, FC Twente en SS Lazio op. Mogelijk dat hij spoedig voor één van die clubs speelt, want tijdens het trainingskamp in het Portugese Albufeira is Hoedt tot zijn stomme verbazing ingedeeld bij de reserves.

Wedden

Meer odds

"Dit is geen doen. Zo doorgaan is voor mij geen optie", vertelt Hoedt aan het Noordhollands Dagblad. "Volgens mij was ik de afgelopen maanden basisspeler. Nu word ik er opeens naast gezet. Zonder uitleg. Als de club het zo gaat spelen, wil ik al helemáál meteen weg."

"Ik gun de club dat ze iets aan me verdienen", vervolgt de verdediger. "Dat kan als AZ me naar Lazio laat gaan. Maar als ze dit soort spelletjes willen spelen, kan het ze nog tegen gaan vallen. Want ik heb in Nederland ook een paar serieuze opties. Grote clubs. En als ik naar zo'n club ga, loopt AZ de opleidingsvergoeding helemaal mis, want die geldt alleen voor internationale transfers."

Zoals het nu gaat is Hoedt er klaar mee, zoveel is wel duidelijk uit zijn woorden. De jeugdinternational hoopt nu dat er snel een oplossing komt. "Want op deze manier bij AZ blijven heeft geen zin. Voor mij niet en voor de club niet", besluit hij. Lazio deed naar verluidt al een bod van een half miljoen euro, maar de Alkmaarders willen meer geld zien.