Schreuder: Daarom hield ook Dusan Tadic vorig jaar winter bewust enkele clubs af
Bezuinigingen op salarissen moeten nog dit jaar drie miljoen euro opleveren

Schreuder: "Daarom hield ook Dusan Tadic vorig jaar winter bewust enkele clubs af"

05-01-2015 12:44
1

Als FC Twente de financiële positie weer in orde wil maken, dan moet de club in 2015 nog één of twee gevestigde spelers van de hand doen. Voorzitter Joop Munsterman verwacht echter niet dat het deze winterstop al gebeurt. Daarnaast zullen de Tukkers zelf ook geen transfers doen.

FC Twente zit al enige tijd in categorie 1, maar volgens Munsterman is de winterstop niet het juiste moment om spelers te verkopen. Hij verwacht niet dat er veel spelers de club zullen verlaten. "De jongens willen allemaal blijven", zegt de preses in gesprek met TC/Tubantia. "Dat geldt zeker ook voor Luc Castaignos. Hij wil graag nog meer doelpunten maken en een volledig goed seizoen draaien bij ons. Hij wil nu niet weg."

Trainer Alfred Schreuder sluit zich bij Munsterman aan. "Transfers in de winterstop zijn vaak voor een speler niet interessant. Ze komen doorgaans terecht bij een club die niet draait en zoekende is. Daarom hield ook Dusan Tadic vorig jaar winter bewust enkele clubs af."

Bezuinigingen
Geen of weinig spelers die FC Twente dus achter zich laten. Aan de andere kant zal er ook niks bijkomen en is het de huidige selectie waar Schreuder het mee moet doen, schrijft de regionale krant. Daarnaast zal er bezuinigd worden op de spelerssalarissen, om zo weer financieel gezond te worden. FC Twente kortte de afgelopen jaren al voor zeven miljoen op die kostenpost. Daar moet dit jaar nog drie miljoen bijkomen.

"We moeten wel", beaamt Munsterman. "Als we de beker winnen, dan zal onze omzet met miljoenen omhoog gaan. Maar daar kunnen we natuurlijk niet op rekenen."  Categorie 1 moet zo snel mogelijk verlaten worden, vinden de Enschedeërs, die de hypotheekschuld op het stadion tevens fors willen verlagen.