'Belgische kaper verrast Ajax en Heerenveen met 'enorm bod' op gewilde aanvaller'
Moses staat bij meer clubs dan alleen Ajax en Heerenveen hoog op de wensenlijst

'Belgische kaper verrast Ajax en Heerenveen met 'enorm bod' op gewilde aanvaller'

06-01-2015 14:43
2

Niet Ajax of sc Heerenveen, maar een Belgische club lijkt aan de haal te gaan met Moses Daddy van AS Trencin. De Friezen dachten slim te zijn door een bod van naar verluidt 640.000 euro neer te leggen bij de huidige werkgever van de aanvaller, maar er is een Belgische kaper op de kust.

AA Gent heeft volgens Muyiwa Lawal, een Belgische journalist, een 'enorm bod' uitgebracht op Moses. De Buffalo's hopen daarmee Trencin aan het denken te zetten. De Slowaakse werkgever van de speler in kwestie verlangt 1,2 miljoen euro. Ook Ajax, Heerenveen, Tottenham Hotspur en een andere Belgische club zouden voor Moses in de markt zijn.

De negentienjarige spits wil tegenover het Nigeriaanse SL10 weinig kwijt over een eventuele transfer naar één van de geïnteresseerde clubs. "Ik weet van de interesse en dat maakt me trots, maar ik beslis niets. De club en mijn management weten wat het beste voor mij is", aldus de Afrikaan.

Moses was vorig seizoen op proef bij Ajax, maar bij de Amsterdammers verdiende hij geen contract. Vervolgens tekende hij voor Trencin, dat op de tweede plek staat in de nationale competitie van Slowakije. Inmiddels scoorde Moses zeventien keer en leverde hij elf assists in 38 duels.