'Spookdoelpunt' bezorgt Strootman en Emanuelson mooie middag
Romeinen op bezoek bij Udinese de betere

'Spookdoelpunt' bezorgt Strootman en Emanuelson mooie middag

06-01-2015 14:25

Kevin Strootman en Urby Emanuelson zijn 2015 goed begonnen. Beide Nederlanders kwamen in actie tijdens de uitwedstrijd tegen Udinese, die met 0-1 door AS Roma werd gewonnen.

Strooman, die in november vorig jaar terugkeerde na een lange blessure, maakte voor het eerst sinds zijn rentree de negentig minuten vol. Emanuelson kwam dinsdag pas voor de tweede keer dit seizoen binnen de lijnen tijdens een competitiewedstrijd van Roma. De oud-Ajacied viel in de slotfase in.

Matchwinner werd Davide Astori, al was dat niet zonder controverse. Zijn kopbal ging slechts ten dele over de doellijn, maar werd als doelpunt toegekend. In de matige wedstrijd kwam Roma amper in de problemen. Na de openingstreffer sleepte de ploeg van trainer Rudi Garcia de drie punten eenvoudig naar de eindstreep.

Eén moment van opwinding was er nog wel in de slotfase. Vlak nadat Emanuelson het veld betrad, zette hij een gevaarlijke tackle in zijn eigen zestien in. De scheidsrechter ging echter niet in op de penaltyclaim van Udinese. Dejan Stankovic, assistent-trainer van Udinese, werd daarna wegens commentaar op de arbitrage naar de tribune gestuurd. Emanuelson was in de absolute slotfase zelfs nog dicht bij de 0-2, maar Orestis Karnezis hield zijn inzet uit het doel.

Door de zege komt Roma op de ranglijst naast koploper Juventus. De Oude Dame speelt dinsdagavond nog de lastige thuiswedstrijd tegen Internazionale (20.30 uur).