Huntelaar heeft niets met winters trainingskamp in Qatar: Een luxe gevangenis
"Het wordt de eerste keer dat ik tégen Ajax speel"

Huntelaar heeft niets met winters trainingskamp in Qatar: "Een luxe gevangenis"

09-01-2015 07:12
6

Klaas-Jan Huntelaar heeft het niet zo met trainingskampen. De aanvaller van Schalke 04 vindt het maar niks om niets anders te doen dan eten, slapen en trainen. Momenteel verblijft hij met zijn werkgever in Qatar.

"Een luxe gevangenis", zo omschrijft Huntelaar het hotel waar ze met de selectie verblijven tegenover De Telegraaf. "Het is trainen, eten, slapen en tussendoor goals maken. Het blijft iets aparts. Ander land, andere omgeving, maar ook oefenwedstrijden zijn niet de grootste uitdagingen. Het is gewoon niet voor het echie. Maar dat is wel leuker dan trainen."

"Mijn indruk van Qatar? Nou, er lopen niet veel mensen over straat, het is hier streng en geld is geen probleem. Ze bouwen hier liever in één maand iets dat drie keer zoveel kost dan dat ze er een jaar over moeten doen. En je hoort vaak het gebed voorbij komen. De woestijn is wel een aanrader. We zijn er met Schalke naartoe geweest."

Huntelaar neemt het met Schalke in Qatar op tegen oud-werkgever Ajax. "Het wordt de eerste keer dat ik tégen Ajax speel. Dat is wel bijzonder. PSV heeft een aardig team, maar met vier punten achterstand is nog van alles mogelijk. Laat PSV maar de druk voelen, dan hoop ik dat Ajax alsnog kampioen wordt."