Sensationele stunt PSV: Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd te spelen
"Ik hoop hier een mooie tijd tegemoet te gaan"

Sensationele stunt PSV: "Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd te spelen"

10-01-2015 18:48
2

PSV sloeg vrijdag een bijzondere slag met het aantrekken van Gianluca Scamacca. De zestienjarige spits, die in Italië een gouden toekomst wordt voorspeld, is dolblij met zijn stap naar Eindhoven.

De complete Europese top zat achter Scamacca aan, maar PSV kwam als winnaar bovendrijven. "Ik ben door iedereen geweldig opgevangen en kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd te gaan spelen", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik hoop hier een mooie tijd tegemoet te gaan."

Wedden

Meer odds

Scamacca trainde zaterdag voor het eerst mee bij PSV onder 17 en krijgt de komende maanden de kans om rustig te wennen. Bij zijn oude club AS Roma stond hij te boek als 'de nieuwe Ibrahimovic', vooral vanwege zijn fysiek. Scamacca meet op zestienjarige leeftijd al 1.95 meter.

PSV is apetrots op zijn komst. "Dat is bijzonder", wijst technisch manager Marcel Brands op de transferstunt. "Hij kiest heel bewust voor deze stap in zijn ontwikkeling."

"Nederland is voor jonge spelers het beste ontwikkelingsland. Het is onze missie om, naast het begeleiden van onze spelers hier, in de komende jaren meer buitenlandse toptalenten naar Nederland te halen", aldus Stephan Popelier, één van de makelaars van Scamacca die de deal met PSV sloot.