Weinig defensieve opties voor De Boer na blessurenieuws: Veltman 'weken' absent
Ajax-verdediger laat hamstringblessure onderzoeken in ziekenhuis

Weinig defensieve opties voor De Boer na blessurenieuws: Veltman 'weken' absent

12-01-2015 16:32
10

Ajax moet het zeker enkele weken stellen zonder Joël Veltman. De verdediger liep in het oefenduel met Schalke 04, afgelopen zaterdag in Dubai, een blessure op.

Veltman viel in het met 2-0 gewonnen treffen na een kwartier spelen uit. Eerste onderzoek wees op een verrekking aan de hamstring. Een MRI-scan bevestigde maandag die conclusie. Ajax meldt dat Veltman 'de komende weken' niet in actie kan komen namens de landskampioen. Zodoende mist hij vrijdag in elk geval de Eredivisie-hervatting tegen FC Groningen. Hoelang Veltman exact langs de kant staat, maakt Ajax niet bekend op het digitale thuis.

De Oranje-international is basisspeler in Amsterdam. Hij kwam dit seizoen tot vijftien wedstrijden in de Eredivisie. Door het wegvallen van Veltman zit trainer Frank de Boer dun in zijn centrumverdedigers. Ajax liet Stefano Denswil afgelopen week vertrekken naar Club Brugge. Mike van der Hoorn lijkt Veltman de komende periode te vervangen bij Ajax. Hij zal naar verwachting samen met Niklas Moisander het hart van de Ajax-defensie vormen.