Liefst 25 clubs wilden Ajacied: Hij heeft weer een lach op zijn gezicht
"Malmö is uiteindelijk de juiste club voor hem. Zij gaven hem alles wat hij graag wilde"

Liefst 25 clubs wilden Ajacied: "Hij heeft weer een lach op zijn gezicht"

15-01-2015 09:07
3

Tobias Sana en Ajax zijn van elkaar verlost. De Zweedse vleugelspeler kwam niet meer in de plannen voor van de Amsterdammers en verkast naar Malmö FF uit zijn vaderland. Zijn zaakwaarnemers vertellen nu hun verhaal.

"Ajax is een goede club en toen Tobias naar Ajax ging, was dat de juiste keuze. Maar nu is Malmö zijn toekomst", aldus belangenbehartiger Anders Karlsson tegenover Ajax Showtime. Hij moest samen met Sana's andere zaakwaarnemer Scott Calderwood de klus zien te klaren.

Volgens Karlsson heeft het duo wel 25 clubs voorgelegd aan Sana. "Dat is de zomer- en winterperiode bij elkaar opgeteld. Malmö is uiteindelijk de juiste club voor hem. Zij gaven hem alles wat hij graag wilde."

Calderwood vult aan: "Ik ben heel blij voor Tobias, voor hem en Ajax is het beter zo. Hij heeft weer een lach op zijn gezicht, Malmö is op zijn leeftijd de beste optie. Hij moet nu weer lekker gaan spelen en plezier in het voetbal hebben. Daarna kunnen we misschien weer proberen een mooie volgende stap te maken."

"Als we nog iets langer hadden gewacht, had Tobias ook naar de Verenigde Staten gekund, maar dat risico wilde hij niet nemen. Uit Engeland waren Blackpool en Middlesbrough geïnteresseerd en ook Rangers FC kwam. Zij werden echter niet conreet en Tobias wilde zich weer voetballer voelen. Malmö is in Zweden uiteindelijk gewoon een topclub", besluit Calderwood.