Ziyech baalt niet van afwijzen Feyenoord: Met volle verstand FC Twente gekozen
"In deze omgeving kan en ga ik een betere voetballer worden"

Ziyech baalt niet van afwijzen Feyenoord: "Met volle verstand FC Twente gekozen"

16-01-2015 07:57
6

Hakim Ziyech had in de zomer de kans om naar Feyenoord te gaan, zondag speelt hij echter tegen de Rotterdammers. De 21-jarige spelmaker koos voor FC Twente. Ondanks het feit dat Feyenoord veel meer salaris bood, trok hij naar Enschede.

"Ik heb met mijn volle verstand voor FC Twente gekozen", zegt Ziyech in het Algemeen Dagblad, hij heeft nog 'geen moment spijt' gehad. "En ook al kan het nog veel beter, met de ploeg en mijn eigen ontwikkeling, ik voel me perfect thuis in Enschede. In deze omgeving kan en ga ik een betere voetballer worden."

Het duel met Feyenoord is ondanks de gebeurtenissen van afgelopen zomer niet extra speciaal voor Ziyech. "Nee, het is één van de wedstrijden, tegen één van de achttien clubs uit de Eredivisie. Dat ik ook naar Feyenoord kon, speelt daarin geen enkele rol. Al is het mooi om in een volle Kuip te spelen, natuurlijk. Helemaal als we daar kunnen winnen."

De blik van Ziyech is op de toekomst gericht, in de ochtendkrant kijkt hij echter ook nog even terug op de eerste seizoenshelft van de Tukkers. "We staan er nog redelijk voor, maar het spel is te wisselvallig geweest. Soms gaat de bal iets te lang rond en moeten we sneller richting het doel. Daar werken we aan. Wat mijzelf betreft: die intuïtieve reflex om zo snel mogelijk naar het vijandelijke doel te willen, zit wel in mijn spel opgesloten. Dat moet ik wat beter gaan doseren, zonder dat ik mijn kwaliteit verloochen."