Moisander zou nadenken over nieuw contract bij Ajax: Toe aan nieuwe uitdaging
"Het getuigt van weinig vertrouwen hoe Ajax in de eerste seizoenshelft met mij is omgegaan"

Moisander zou nadenken over nieuw contract bij Ajax: "Toe aan nieuwe uitdaging"

16-01-2015 08:52
8

Niklas Moisander moest weg bij Ajax, de verdediger werd ook een aantal keer gepasseerd. Nu is de situatie anders. In hetzelfde seizoen is de verdediger 'onmisbaar' en werd een vertrek uitgesloten.

"Dit seizoen was soms niet makkelijk", zegt Moisander in gesprek met Metro. "Maar ik ben eigenlijk nooit gepasseerd, die wedstrijden waren meer om Stefano Denswil uit te proberen op mijn positie. Maar ik ben een voetballer die alles wil spelen, dus het deed me toch pijn. Het was geen gemakkelijke eerste seizoenshelft, daarom is het een fijn gevoel om de tweede seizoenshelft in te gaan in de wetenschap dat ik hier blijf en dat de trainer mij belangrijk vindt."

Eigenlijk zag Moisander het zelf helemaal niet zitten om in de winterstop te vertrekken, dat was nooit zijn intentie. "Haha, nee alleen als er een supermooie club voor me was gekomen, was ik over een vertrek gaan nadenken. Kijk, het is nooit lekker voor een voetballer om midden in het seizoen van club te veranderen en als er dan ook buiten het veld nog dingen spelen, dan al helemaal niet."

"Eind februari word ik vader, dus dat zijn grote dingen in mijn leven, daarom is het ook lekker om hier te blijven in een vertrouwde omgeving", vervolgt de Fin zijn verhaal. "Dat speelt natuurlijk allemaal mee en ik denk dat het daarom ook de juiste beslissing was om te blijven. Toen ik het bericht van Marc Overmars kreeg, dat ik moest blijven, was ik eigenlijk heel blij. Sportief is de vijfde opeenvolgende titel voor Ajax genoeg motivatie voor mij."

Na dit seizoen lijkt het echter wel definitief klaar. "Ik denk dat ik na dit seizoen een nieuwe uitdaging nodig heb. Dat gevoel heb ik gewoon, maar als Ajax met een serieuze meerjarige aanbieding komt, dan ga ik er zeker over nadenken. Al getuigt het van weinig vertrouwen hoe Ajax in de eerste seizoenshelft met mij is omgegaan. Eigenlijk hadden ze die eventuele aanbieding dan in het begin van het seizoen moeten doen."