'Shop till you drop' voor Van Gaal na groen licht voor grote investeringen
Hummels, Strootman en Clyne zijn prioriteit bij nieuwe kwaliteitsimpuls

'Shop till you drop' voor Van Gaal na groen licht voor grote investeringen

16-01-2015 09:24
7

Louis van Gaal heeft met Manchester United afgelopen zomer veel geld uitgegeven, dat mag de Nederlandse oefenmeester nu nog een keer doen. Vrijdag zit Van Gaal om tafel met Ed Woodward om de plannen te bespreken, dan krijgt hij groen licht om de transfermarkt op te gaan. In zijn zakken zit dan bijna 195 miljoen euro. Van Gaal kan dus gaan 'shoppen' tot hij zelf te moe is om verder te gaan.

Bovenaan het verlanglijstje staat Mats Hummels. De verdediger moet de grote winterse aanwinst worden voor Manchester United. Van Gaal ziet in de Duitser een ideale aanwinst om een plek bij de eerste vier - en zo ook een ticket voor de Champions League - veilig te stellen. Met 150 miljoen Pond, ruim 194 miljoen euro op zak, zal Borussia Dortmund bereid zijn te praten over een transfer.

Naast Hummels valt ook de naam van Strootman weer. AS Roma liet afgelopen week doorschemeren dat er te praten valt over een transfer van de Nederlandse middenvelder. Dat willen de Italianen echter alleen als er een 'enorm bod' op tafel komt. Met de kwaliteitsinjectie die Manchester United door wil voeren, is het volgens The Daily Mirror goed mogelijk dat de voormalig speler van Sparta, FC Utrecht en PSV de overstap naar Engeland maakt.

De derde speler die hoog op het verlanglijstje van Van Gaal staat, komt uit de stal van Ronald Koeman. Southampton-verdediger Nathaniel Clyne zou gezien worden als ideale nieuwe rechtsback. Mocht Clyne onhaalbaar blijken, is Everton-speler Seamus Coleman in beeld.

De enorme transfers zijn niet alleen bedoeld als versterkingen van het elftal. Met het uitgeven van vele miljoenen wil Manchester United ook een signaal afgeven richting stadsgenoot Manchester City. Die club kocht Wilfried Bony voor een enorm bedrag van Swansea City, Manchester United wil laten zien dat het met de concurrentie mee kan doen op transfergebied.