Klaassen (links) viert de treffer van Kishna, voordat hij geblesseerd afhaakt

Ajacieden lopen tikken op in aanloop naar altijd beladen 'Klassieker'
Duo haakte geblesseerd af in wedstrijd met FC Groningen, maar is op tijd fit voor 'Feyenoord'

Ajacieden lopen tikken op in aanloop naar altijd beladen 'Klassieker'

17-01-2015 00:22
2

Ajax kan volgende week zondag in De Klassieker tegen Feyenoord waarschijnlijk gewoon een beroep doen op Davy Klaassen en Jairo Riedewald. Het tweetal viel vrijdag geblesseerd uit in het competitieduel met FC Groningen (2-0 winst voor Ajax).

"Klaassen kreeg een knietje op zijn dijbeen. Normaal loop je dat er wel uit, maar het werd steeds stijver", gaf De Boer na afloop op de clubsite aan. "Riedewald had al last van zijn pees en dat speelde in de tweede helft weer op. Volgens mij kreeg hij er nu ook een tik op."

Aangezien De Klassieker volgende week op het programma staat, is het een vervelend moment voor beide spelers om geblesseerd af te moeten haken. Maar De Boer verwacht dat het duo voldoende tijd heeft om te herstellen. "In principe moet je een knietje op je dijbeen er binnen een week uitlopen. En Jairo heeft ook voldoende tijd om te herstellen", aldus de oefenmeester van de Amsterdammers.

Feyenoord speelt aankomende zondag eerst nog thuis tegen FC Twente. Een week later treffen Ajax en Feyenoord elkaar in de Amsterdam ArenA, aftrap 12.30 uur.